Buchenwald I | Landschappen - Attersee

 
 

Buchenwald I

Dit werk is gemaakt in 1902 tijdens een van Klimts vele bezoeken aan Attersee. Om precies te zijn in Litzlberg. Klimt gebruikt nu een hoge horizon om tesamen met de stammen een bijzondere compositie te krijgen. In 'Der Park' deed hij het omgekeerde, hier is de horizon juist heel laag ingezet.
Het originele schilderij is te zien in Dresden bij de Staatliche Kunstsammlung.

OVER ONS

Gustav klimt Gustav klimt Gustav klimt Gustav klimt Gustav klimt

Uw museumstuk in huis

Deze websiteis een eerbetoon aan de werken van Gustav Klimt. Het is een met de hand geselecteerde collectie met kunstwerken die ook wereldwijd beroemd en geliefd zijn. Onze canvasdoeken en Art-wall behang worden alleen via onze site verkocht. Iedere bestelling wordt speciaal voor u op maat gemaakt. Ze lenen zich uitstekend om 'los' opgehangen te worden in een klassiek-modern interieur.

Maak een keuze uit één de volgende materialen / uitvoeringen:

Vanaf  €115.00
Deze week gratis verzending

 

 

Landschappen - Attersee

Klimt bracht vanaf het eind van de negentiger jaren van de 19e eeuw tot ongeveer 1910 vakanties door bij de familie Flöge. Hier schilderde hij menig landschap. Het zijn dan ook werken die niet in opdracht geschilderd zijn. Door kleurgebruik, stijl en compositie zijn ook in deze werken duidelijk het handschrift van Klimt te herkennen. Er is een duidelijk onderscheid in stijl met de werken die hij Wenen schilderde. Het neigt vaak meer naar pointillisme.

Gustav Klimt, geboren in Wenen in 1862, was een van de meest invloedrijke kunstenaars op het wereldtoneel. Zijn werk uit het fin de siècle is te omschrijven als symbolisme. Hierin staat fantasie, verbeeldingskracht en intuïtie veelal centraal. De invloedrijke Wiener Secession (Weense Art Nouveau / Jugendstilbeweging) dankt haar faam aan de belangrijke bedrage die Klimt hieraan leverde.
Zijn stijl is, zoals het een invloedrijk kunstenaar betaamt, direct herkenbaar. Zijn sterke voorkeur voor de symboliek, krachtige, onaantastbare en vooral sensuele vrouwen is in een groot deel van zijn oeuvre terug te zien. De femme fatale speelt een grote rol in zijn werk.
Wat velen ook hedendaags aanspreekt in zijn werk is zijn gevoel voor grafiek, decoratieve vlakken en patronen en het materiaalgebruik. Zo gebruikte hij bijvoorbeeld goud in zijn kunstwerken. Het kleurgebruik diende tevens als drager van emotie. Het loslaten van de werkelijke fysieke vorm objecten en figuren en het vrijer omgaan met de deze vormentaal is ook een belangrijk kenmerk van zijn werken. De wederzijdse beïnvloeding met de Nederlandse kunstenaar Jan Toorop is ook overduidelijk. Hij vervaardigde zijn werken op canvas maar bijvoorbeeld ook in de vorm van muurschilderingen. Tevens zijn diverse schetsen en studies van hem bekend.
Zijn openheid over met name erotiek werd hem in zijn beginjaren niet in dank afgenomen door de sjieke Weense kunstwereld. Pas later in zijn leven kreeg hij als eredocent van de univeristeit van Wenen en München de erkenning die hij verdiende. Hij overleed op 55-jarige leeftijd.